English Version
Maxima zilei

N. Iorga : Ai toata viata un scolar pe care niciodata nu trebuie sa-l pierzi din ochi, tu insuti.

Murphy pentru studenti

Daca la cursul pe care voiai foarte mult sa-l urmezi sunt "n" locuri, tu vei fi al "n"+1-lea inscris.

 

Site-ul vechi al Facultății de Matematică și Informatică (2002-2020)
Toate informațiile noi apar aici.


 

ADMITERE LICENTAInscrierile se vor face exclusiv online , vor fi postate detalii despre aplicatia de inscriere! In functie de evolutia situatiei de criza, se vor lua decizii privind modul de desfasurare a examenului. Toate detaliile vor fi anuntate in timp util!


Noutati

romb albastru ANUNT! Studenții interesați de probleme de securitate cibernetică sunt invitați să participe la Campionatul European de Securitate Cibernetică - Etapa nationala (9-10 mai).

romb albastru ANUNT! Concursuri didactice iulie 2020.

Activitățile educaționale online

romb albastru ANUNT! Pentru informații privind accesul la conturile și resursele disponibile pentru educație online consultați pagina Educație online. Disponibilă și din meniul stânga.

romb albastru ANUNT! Pentru a veni in sprijinul studentilor, Universitatea din Bucuresti va aduce la cunostinta programul Ministerului Educatiei si Cercetarii: „EURO 200” – ajutor financiar pentru studenți în vederea achiziționării de calculatoare. Mai multe detalii aici.

romb albastru ANUNT! Ca urmare a hotararilor luate la nivelul Universitatii din Bucuresti, a fost adoptata urmatoarea procedura cadru pentru desfasurarea sesiunii in regim online FMI-procedură-examene-online. Procedura este completata de urmatoarele precizari: FMI-precizari-examene-online. Gasiti mai jos calendarul modificat. Pentru o buna desfasurare a examenelor online rugam toti studentii sa isi activeze conturile institutionale (@s.unibuc.ro si @my.fmi.unibuc.ro) si sa verifice inscrierea in platforma Moodle.

Calendarul modificat:

a) restanțe din anii neterminali sem. I: 31.05-7.06
b) examene/colocvii/verificari la anii neterminali sem. II: 31.05-30.06
c) examene/colocvii/verificari la anii terminali sem. II: 11.05-20.06
d) restanțe/reexaminari la anii terminali: 11.05-30.06
e) in cazuri excepționale, titularul de curs, in urma consultarii studenților afectați, prin reprezentanții acestora, poate solicita susținerea evaluarii dupa 30.06.

Precizari suplimentare pentru anii terminali:

a) Studentilor din anii terminali li se va oferi posibilitatea de a sustine in perioada 11.05-30.06 cate 3 examene la fiecare materie din semestrul II anul curent.
b) Restantele din semestrul I 2019-2020 se vor programa in perioada 11.05-17.05.
c) Pentru examenele din semestrul II exista flexibilitate, dar dorim sa existe o programare formala in perioada 18.05-20.06 pentru examene si verificari.
d) Restantele din semestrul II anul curent pot fi programate in toata perioada 11.05-30.06. Fiecare profesor va stabili programarea dupa terminarea examenului curent.
e) Reexaminarile pentru examenele din semestrele I si II anul curent pot fi programate in toata perioada 11.05-30.06, dupa sustinerea restantelor.
f) Studentii din anii terminali care au restante din anii anteriori le sustin impreuna cu examenele curente de la anii respectivi. Restantele la materiile care nu mai apar in planurile de invatamant actuale, vor fi programate in functie de solicitari.
g) Pentru finalizarea activitatii de cercetare in vederea elaborarii lucrarii de licenta/disertatie se vor transmite secretarului de an adeverinte semnate electronic de profesorul coordonator pana la data de 25.06.

Examenele de finalizare a licenta/disertatie vor putea fi sustinute in luna iulie online sau fata in fata, in functie de evolutia situatiei de criza.

romb albastru ANUNT! Grupul de Sprijin pentru Activitățile Educaționale Online al Facultății de Matematică și Informatică (GSAEO-FMI) face următoarele recomandări în vederea unei bune desfășurări a activității didactice online: Recomandări-GSAEO-FMI. Acestea vor fi puse în practică în perioada următoare.


Punct de contact unic pentru orice problemă: secretariat@fmi.unibuc.ro.


In perioada de suspendare a cursurilor, programul Secretariatul FMI cu publicul se reduce la o ora, in intervalul 12-13 (de luni pana vineri). Studentii pot tine legatura cu Secretariatul si pe email.

romb albastru ANUNT! Universitatea din Bucuresti a decis suspendarea cursurilor fata in fata pe toata durata STARII DE URGENTA.
Pentru mai multe detalii cititi anuntul initial al Universitatii din Bucuresti.

Toate activitatile extracurriculare din perioada de suspendare vor fi reprogramate.
Activitatea didactica se va desfasura in sistem online. Vor fi anuntate mai multe detalii.

Informari rectorat

romb albastru ANUNT! Echipa Departamentului de Consiliere si Orientare pentru Cariera:

"Avand in vedere situatia cu care ne confruntam la nivel mondial si preocupandu-ne siguranta si sanatatea studentilor nostri si a angajatilor UB, dorim sa ne adaptam acestor circumstante noi prin care trecem cu totii, transformand temporar serviciile fata in fata de suport psihologic individual in servicii online si telefonice de suport psihologic individual. Sedintele vor avea loc de luni pana joi intre orele 10.00 si 14.00 si vineri intre orele 10.00 si 12.00.

Studentii care se afla deja in consiliere vor fi instiintati de schimbarile aparute de catre psihologul desemnat. Studentii care doresc sa beneficieze de serviciile noastre completeaza formularul de programare: https://ciocp.unibuc.ro/student/.

Pentru informatii si detalii nu ezitati sa luati legatura cu noi la e-mail contact@dcoc.unibuc.ro!"

romb albastru ANUNT! Universitatea din Bucuresti: Info Coronavirus (COVID-19).

romb albastru ANUNT! Universitatea din Bucuresti: Info Coronavirus (COVID-19).

romb albastru ANUNT! Informare cu privire la situatia raspandirii infectiei cu Coronavirus COVID-19.

romb albastru ANUNT! Recomandari pentru prevenirea infectarii cu Coronavirus COVID-19.

romb albastru ANUNT! Informare rectorat privind schimburile de studenti si cadre didactice cu R.P. Chineza.

Anunturi

romb albastru ANUNT! Marti, 14.04.2020, la ora 21.00 va incepe hackathonul online #HackTheVirus. Mult succes concurentilor! Mai multe detalii. Transmisii live din timpul evenimentului.

romb albastru ANUNT! Din cauza evolutiei pandemiei de coronavirus, editia a 7-a a Scolii de vara regionale romano-franceze de matematici aplicate, Sinaia, 1-9 iulie 2020, este anulata.

romb albastru ANUNT! Maria Florina Balcan, absolventa a Facultatii de Matematica si Informatica, a fost distinsa cu premiul Grace Murray Hopper acordat de ACM. Felicitari! Mai multe detalii aici.

romb albastru ANUNT! Conducerea Facultatii de Matematica si Informatica a decis suspendarea lectiilor de pregatire pentru admitere din 14.03.2020, 21.03.2020 si 28.03.2020. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de admitere la studii de licenta.

romb albastru Concursuri didactice sem. I, 2019-2020.

romb albastru Alegeri universitare generale pentru mandatul 2019-2023.

Conferinte

romb albastru Colocviu de geometrie in memoria profesorului Stere Ianus, 15 noiembrie 2019, incepand cu ora 9:00, in sala 215.

romb albastru Potentiel et probabilites - conferinta dedicata profesorului Gheorghe Bucur, la implinirea varstei de 80 de ani. Institutul de Matematica al Academiei Romane, amf. Miron Nicolescu, 24 - 25 ianuarie 2019.

romb albastru Analyse stochastique et thèmes connexes - conferinta dedicata memoriei profesorului Nicu Boboc, Facultatea de Matematica si Informatica, 6 - 9 mai 2019.

romb albastru A 27-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, 19-25 mai 2019.

romb albastru Al 2-lea Workshop de analiza, ecuatii diferentiale si mecanica, Bucuresti, Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata al Academiei Romane, 30 mai 2019.

romb albastru 9th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-4 iunie 2019.

romb albastru The XXVII Workshop "Géométrie Algébrique en Liberté", Bucuresti, Institutul de Matematica al Academiei Romane, 17-21 iunie 2019.

romb albastru The Ninth Congress of Romanian Mathematicians, Galati, 28 iunie - 3 iulie 2019.

romb albastru 3rd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 28-30 iunie 2019.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2019), Timisoara, Universitatea de Vest, 3-5 septembrie 2019.

romb albastru The 8th International Workshop on Many-Valued Logic (ManyVal 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 1-3 noiembrie 2019.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru Cristian Cazacu (lect. dr. in Departamentul de Matematica) a obtinut Premiul al II-lea la competiția Tineri cercetatori in stiinta si tehnologie ("Premiile Rada Mihalcea") pentru anul 2019, organizata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si prof. dr. Rada Mihalcea, de la Universitatea din Michigan (SUA). Stirea pe site-ul Universitatii din Bucuresti.

romb albastru Accesare fonduri deplasari externe 2020.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Contact

romb albastru Punct de contact unic pentru orice problemă: secretariat@fmi.unibuc.ro.

Licenta/Disertatie iulie 2020

romb albastru CALENDAR

  • 25.06.2020 - 3.07.2020:transmiterea lucrarilor de licenta/proiectelor de diploma/lucrarilor de disertatie, in format electronic,
  • 14-15.07.2020: prezentarea si sustinerea lucrarii de disertatie (proba unica),
  • 16-17.07.2020: prezentarea si sustinerea lucrarii de licenta/proiectului de diploma (proba unica).

romb albastru ANUNT! În atenția studenților ce pregătesc lucrarea de finalizare studii: a fost publicat ghidul oficial FMI pentru redactare aici.

Examenele de finalizare vor fi sustinute online sau fata in fata, in functie de evolutia situatiei actuale. Vor fi anuntate mai multe detalii.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! În atenția studenților de la Domeniul Matematică Termenul completării formularelor pentru alegerea specializării și a opționalelor s-a prelungit până pe 18 mai 2020.

romb albastru ANUNT! În atenția studenților din anii terminali, Licență, toate programele de studii, care au restanță la Practică Studenţii vor completa online, până la data colocviului de practică corespunzătoare domeniilor lor, formularul de aici pentru încărcarea documentelor care dovedesc efectuarea stagiului de practica.

Colocviul se va desfășură astfel:

- FMI ia legătură cu partenerii de practică pentru a verifica veridicitatea adeverințelor;

- În cazul unor inadvertențe, se va lua legătura cu studentul respectiv, în sistem online, la data și ora înscrise în fișierul de programare a restanțelor .

romb albastru PROGRAMARI RESTANTE SI EXAMENE! Au fost afisate in pagina Examene programarile restantelor pentru disciplinele care nu mai apar in planurile de invatamant.

romb albastru ANUNT! În atenția studenților din anul II 2019-2020 IF, Domeniul de licență Matematică, specializarea Matematică - Informatică: cursuri opţionale de Informatică pentru anul universitar 2020 – 2021.

Studenţii vor completa online, utilizând doar adresele instituţionale (@s.unibuc.ro sau @my.fmi.unibuc.ro), până în data de 11 mai 2020, formularul de aici pentru alegerea cursurilor opționale.

Fișele disciplinelor opționale se găsesc aici.

Studenţii care nu formulează opțiuni, în termenul stabilit, vor fi repartizați, din oficiu, la cursurile care școlarizează și mai au locuri libere. Repartizarea finală la cursurile opționale se va face după sesiunea de examene din septembrie 2020, în funcție de situația școlară la sfârșitul anului universitar 2019-2020.

romb albastru ANUNT! In atenția studenților din anul II 2019-2020 IF, Domeniul de licență Informatică: cursuri opţionale pentru anul universitar 2020 – 2021. Studenţii vor completa online, utilizând doar adresele instituţionale (@s.unibuc.ro sau @my.fmi.unibuc.ro), până în data de 31 mai 2020, formularul de aici pentru alegerea cursurilor opționale.

Fișele disciplinelor opționale se găsesc aici.

Studenţii care nu formulează opțiuni, în termenul stabilit, vor fi repartizați, din oficiu, la cursurile care școlarizează și mai au locuri libere. Repartizarea finală la cursurile opționale se va face după sesiunea de examene din septembrie 2020, în funcție de situația școlară la sfârșitul anului universitar 2019-2020.

romb albastru ANUNT! În atenția studenților restanțieri: au fost deschise pe Moodle cursurile din semestrele precedente. Vă rugăm să vă înscrieți singuri (self-enrolment) la cursurile la care urmează să susțineți examen.

romb albastru PROGRAMARI RESTANTE SI EXAMENE!

  • Au afisate programarile restantelor din sem. I anii terminali (perioada 11.05-17.05).
  • Programarile restantelor din sem. I anii neterminali (perioada 31.05-7.06) vor fi afisate la inceputul saptamanii viitoare. Se vor face programari si pentru disciplinele care nu mai apar in programa actuala.
  • Programarile examenelor curente din sem II se fixeaza conform procedurii uzuale, prin discutii intre studenti si cadrele didactice. Perioada recomandata este 8.06-30.06 pentru examenele din anii neterminali si 18.05-20.06 pentru examenele din anii terminali. Optiunile vor fi trimise prin completarea unui formular care va fi activat in curand.
  • A doua restanta pentru sem. II si reexaminarile pentru anii terminali sem. I si sem. II vor fi programate de fiecare profesor, dupa finalizarea examenelor curente. Se vor activa formulare pentru inscrieri la timpul potrivit.

romb albastru ANUNT! În atenția studenților din anul I 2019-2020 IF, Domeniul Matematică: alegerea specializarilor pentru anul II, 2020 – 2021.

Studenţii vor completa online formularul de mai jos, până în data de 18 mai 2020. Opţiuni specializări anul II aici.

romb albastru ANUNT! În atenția studenților din anul I 2019-2020 Master IF, Domeniul Matematică: cursuri opţionale pentru anul universitar 2020 – 2021.

Studenţii vor completa online formulare pentru alegerea cursurilor opționale, utilizând doar adresele instituţionale (@s.unibuc.ro), până în data de 18 mai 2020. Formularele aferente se găsesc aici și fișele disciplinelor opționale se găsesc aici, aici și aici.

Studenţii care nu formulează opțiuni, în termenul stabilit, vor fi repartizați, din oficiu, la cursurile care școlarizează și mai au locuri libere. Repartizarea finală la cursurile opționale se va face după sesiunea de examene din septembrie 2020, în funcție de situația școlară la sfârșitul anului universitar 2019-2020.

romb albastru ANUNT! În atenția studenților din anul I 2019-2020 IF și anul II 2019-2020 IF, Domeniul de licență Matematică: cursuri opţionale pentru anul universitar 2020 – 2021.

Studenţii vor completa online formulare pentru alegerea cursurilor opționale, utilizând doar adresele instituţionale (@s.unibuc.ro), în perioada 24 aprilie - 18 mai 2020. Formularele aferente se găsesc aici și fișele disciplinelor opționale se găsesc aici, aici și aici.

Studenţii care nu formulează opțiuni, în termenul stabilit, vor fi repartizați, din oficiu, la cursurile care școlarizează și mai au locuri libere. Repartizarea finală la cursurile opționale se va face după sesiunea de examene din septembrie 2020, în funcție de situația școlară la sfârșitul anului universitar 2019-2020.

romb albastru ANUNT! Studentii care doresc sa sustina in sesiunea de vara 2020 restante sau diferente din anii precedenti trebuie sa completeze urmatorul formular pana la data de 22.04.2020.

romb albastru ANUNT! Anunț privind amânarea termenului pentru plata taxelor care nu poate fi efectuată online.

romb albastru ANUNT! Plata taxei de scolarizare pe sem. II - toate programele de studii IF/ID/IFR. In perioada de suspendare a cursurilor, recomandam plata taxei online si transmiterea dovezii de achitare a platii prin email catre secretarul de an. Link plata licenta. Link plata master.

romb albastru ANUNT! Având în vedere situația actuală, prilejuită de declararea stării de urgență la nivel național, studenții Universității din București, beneficiari ai burselor studențești, care încasează bursa numerar, sunt rugați să transmită către Serviciul Social și Activități Studențești al UB, la adresa de email: burse@rectorat.unibuc.ro, următoarele documente, pentru a benefica de bursă în contul personal:

  • Cerere de ordonanțare, completată cu datele solicitate. Cererea poate fi descărcată aici.
  • Extras de cont al studentului beneficiar de bursă
Studenții care au ridicat bursa numerar pentru luna februarie 2020 și doresc virarea acesteia în cont, începând cu luna următoare, sunt rugați să transmită o solicitare în acest sens, la Serviciul Social și Activități Studențești, pe email și să anexeze extrasul de cont.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2019-2020.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Regulamente

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 7-a editie a Scolii de vara regionale romano-franceze in matematici aplicate va avea loc in perioada 1 - 9 iulie 2020, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 10 mai 2020. Affiche (francais). Programme (English). Announcement (English).

Burse studentesti

romb albastru ANUNT! Programul in care se dau in Casierie bursele pe luna ianuarie 2020 pentru studentii straini si studentii romani care nu le iau pe card.

romb albastru ANUNT! Programul din luna februarie in care se deconteaza abonamentele STB.

romb albastru ANUNT! Burse sociale ocazionale sem. I - depunere cereri.

romb albastru ANUNT! MENTOR UB - laptop-uri pentru studentii din medii defavorizate: Depunere cereri. Model cerere. Model declaratie. Metodologia de acordare a laptop-urilor.

romb albastru Metodologie de acordare a burselor in FMI.

Licenta/Disertatie februarie 2020

romb albastru Sesiunea februarie 2020: Licenta IF/ID. Trimiterea lucrarii de licenta in format electronic, IF/ID. In atentia absolventilor din promotiile anterioare - licenta IF/ID. Disertatie Master IF/IFR. Comisii.

romb albastru Programare comisii licenta si disertatie, sesiunea februarie 2020: Planificare studenti pe comisii - Licenta - toate programele de studii. Planificare studenti pe comisii - Disertatie - toate programele de studii. Reguli de sustinere a lucrarilor de licenta si a disertatiilor.

romb albastru Rezultate licenta si disertatie, sesiunea februarie 2020: Licenta, toate domeniile (IF si ID). Disertatie, toate domeniile (IF si IFR).

romb albastru Sesiunile iunie/septembrie 2020: Anunt teme licenta si disertatie. Cerere tema licenta IF/ID. Cerere tema disertatie IF/IFR. Situatie profesori coordonatori la 15 februarie 2020.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2019 (respectiv, septembrie 2019 si februarie 2020) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta amânarea susținerii publice a tezei de doctorat a a doctorandului Costinel-Bogdan Dumitru in data de 21 martie 2020, ora 10:00 in sala 214.

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta amânarea susținerii publice a tezei de doctorat a doctorandei Ana-Cristina Turlea in data de 12 martie 2020, ora 11:00 in sala 214.

Mai multe anunturi de la Scoala Doctorala de Matematica si Scoala Doctorala de Informatica.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru ANUNT! SRI oferă pentru studenții din anul II ai Universităţii din Bucureşti - Facultatea de Matematică şi Informatică - un număr de maxim 5 locuri de practică: Detalii complete despre oferta.. Lista teme.. Detaliere teme..

romb albastru ANUNT! Colocviu practica - anul III Matematica si Informatica.

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru ANUNT! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica  Andrei-Robert Bara (anul II Matematica) - locul 1 absolut (medalie de aur), Dan-Stefan Dumitrescu (anul I Matematica) - medalie de aur si Andrei-Vlad Cataron  (anul I Matematica) - medalie de aur, au reprezentat Universitatea Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2020, care s-a desfasurat in perioada 3 - 8 martie 2020, la Salonic, Grecia. La concurs au participat studenti din 14 universitati, Universitatea din Bucuresti clasandu-se pe primul loc.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro