English Version

Informatii generale

 

Scurt istoric

La infiintarea Universitatii din Bucuresti, in anul 1864, prin decret al domnitorului Al.I.Cuza, s-a constituit in cadrul ei o Facultate de Stiinte, cu o sectie de Matematica. In 1949, din Facultatea de Stiinte s-a desprins Facultatea de Matematica si Fizica cu sectii de matematica si fizica. In 1962, sectia de matematica s-a desprins si a luat fiinta Facultatea de Matematica. Din 2002, aceasta se numeste Facultatea de Matematica si Informatica.

Informatii generale

Facultatea noastra este cea mai buna dintre cele de profil din tara, fiind clasificata in categoria A in cele doua domenii principale de studiu, Matematica si Informatica. Absolventii nostri nu au nici o problema in a-si gasi locuri de munca (unii lucreaza inca din timpul studiilor) in informatica, industrie, cercetare aplicata, mediul bancar si de asigurari, invatamant de toate gradele; cei care doresc pot continua studiile in scolile doctorale din tara sau din strainatate, unde sunt acceptati usor.

Urmareste o prezentare animata sau rasfoieste brosura de prezentare.

Oferta curriculara

Pregatim studentii in 2 domenii de licenta de 3 ani, 1 domeniu de licenta de 4 ani si mai multe specializari de master si doctorat.

Domeniul Matematica

Specializari de licenta (cu incepere din al doilea an de studiu):

 Matematica

 Matematica-Informatica

 Matematici aplicate

Pentru absolventii specializarii Matematica-informatica, exista si posibilitatea continuarii studiilor, inca un an, pentru a obtine licenta in informatica.

Specializarile de master respecta domeniile traditionale din matematica pura si aplicata: Algebra, Analiza matematica, Geometrie, Criptografie si teoria codurilor, Matematici aplicate in finante, actuariat si biostatistica, Modelare matematica in stiintele naturii si stiinta materialelor. Masterul interdisciplinar de Biostatistica (cu taxa) se afla la intersectia domeniilor Matematica, Informatica si Farmacie.

Domeniul Informatica

Are o unica specializare - Informatica - care include cursuri suport de matematica, cursuri fundamentale de informatica: structuri de date si algoritmi, limbaje de programare (C, C++, Java, C#, limbaje non-procedurale), baze de date (SQL, PL/SQL, Oracle), dezvoltare de aplicatii web (HTML, CSS, Java Script, XML, JSP, ASP.NET), administrare de retele (Unix, Windows) si o bogata activitate de realizarea de proiecte individuale sau in echipa.

Specializarile de master sunt orientate pe sase directii de dezvoltare stiintifica si profesionala: Algoritmi si bioinformatica, Baze de date si tehnologii WEB, Inginerie software, Inteligenta artificiala, Programare declarativa si Sisteme distribuite.

Domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei

Are o unica specializare - Tehnologia Informatiei - cu durata de 4 ani. Programul de studiu integreaza cursuri fundamentale si de specialitate de matematica, informatica si fizica. Pachetul de cursuri urm.reste formarea unor deprinderi practice si competente de a lucra cu echipamente tehnologice complexe prin lucrari de laborator si practica de specialitate (in anul IV).

Invatamant la Distanta

Organizam studii de licenta in specializarea Informatica si de master in Baze de date si tehnologii WEB.

Perspective

Masterul e o conditie necesara pentru a lucra in invatamantul liceal si superior sau in cercetare.

Baza materiala

Avem o biblioteca informatizata, filiala a Bibliotecii Centrale Universitare.

Facultatea dispune de 20 de laboratoare de calcul, dotate cu calculatoare performante si laboratoare de mecanica, analiza numerica si statistica. Cele 4 amfiteatre si doua sali de curs au dotari multimedia.

Studentii pot beneficia de burse sociale, de studiu, de merit si de performanta. Facultatea poate asigura cazare in caminele universitatii pentru jumatate din studentii din provincie.

In timpul studiilor, studentii pot beneficia de burse Erasmus in universitati din Italia, Franta, Germania, Suedia etc.

Admiterea

Concursul de admitere, separat pe domenii de licenta - Matematica, Informatica si Tehnologia Informatiei. Admiterea consta dintr-o unica proba scrisa de 3 ore. Candidatii au de tratat 2 subiecte, la alegere, astfel:

  • La Domeniul Matematica - dintr-o lista de 4 subiecte: informatica, analiza matematica, algebra, geometrie si elemente de trigonometrie.
  • La Domeniul Informatica - dintr-o lista de 4 subiecte: informatica, analiza matematica, algebra, geometrie si elemente de trigonometrie, dar subiectul de informatica e obligatoriu.
  • La Domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei - dintr-o lista de 3 subiecte: matematica, informatica si fizica, dar subiectul de matematica e obligatoriu.
Media de la bacalaureat are o pondere de 20% in media finala. Numarul de locuri pentru olimpici este nelimitat.Adresa noastra este:


Facultatea de Matematica si Informatica


Str. Academiei nr.14, Cod postal 010014,

Bucuresti, Sector 1


Tel: 314 3508, 314 8507, 314 2863

Fax: 315 6990

E-mail: secretariat  fmi.unibuc.ro

Actualizat: 12 aprilie 2011

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro