English Version


Titlul proiectului: PROBLEME RECENTE IN TEORIA SUBVARIETATILOR

Tipul proiectului: Proiecte de cercetare pentru tineri cercetatori



Echipa de cercetare a FMI este formata din:

  Director de proiect:
Asist.dr. Adela Mihai

  Assist.prof.dr. Bogdan Suceava ( )
  Prep.drd. Valentin Ghisoiu
  Drd. Simona Decu ( )

Tema face parte din Programul National de Cercetare de Excelenta (CEEX 2005) Modulul II - Proiecte de Dezvoltare a Resurselor Umane pentru Cercetare.

Teoria invariantilor Chen a fost initiata de B.-Y. Chen in 1993. Prima inegalitate a lui Chen furnizeaza o noua conditie necesara ca o varietate riemanniana sa admita o imersie minimala intr-un spatiu euclidian. Ulterior, el a introdus "Δ"-invariantii, cunoscuti azi ca invariantii Chen si a demonstrat inegalitati optime pentru acestia (invarianti intrinseci) in functie de principalul invariant extrinsec (curbura medie).

Mai tarziu s-au obtinut inegalitati de tip Chen si pentru alti invarianti intrinseci, de exemplu: curbura scalara, curbura Ricci, etc.. Aceasta teorie a cunoscut o larga dezvoltare in Belgia, Brazilia, Franta, Japonia, Polonia, Romania, SUA, etc..

Ne propunem sa gasim noi aplicatii ale inegalitatilor lui Chen, in particular obstructii topologice si diferentiale la diverse clase de subvarietati in forme spatiale complexe si respectiv Sasaki.

De asemenea vom construi invarianti specifici pentru anumite clase de spatii Riemann, vom obtine estimari optime ale acestora in functie de curbura medie si vom investiga cazul de egalitate.

In particular, vom continua studiul produselor warped in forme spatiale reale si complexe si avem in vedere demonstrarea de inegalitati optime intre invarianti intrinseci (ca de exemplu functia warping) si invarianti extrinseci.

Pentru ca studiul subvarietatilor puternic minimale in forme spatiale complexe sa fie complet, este important sa furnizam noi exemple de hipersuprafete complexe ce satisfac global conditia de minimalitate puternica. In prezent nu exista nici un articol dedicat acestui concept in generalitatea sa. Constructia unor astfel de hipersuprafete de dimensiune mai mare sau egala cu 3 este un alt obiectiv al acestui proiect.




Admitere la studii de licenta

 

Sesiunea iulie 2020


Informatii oficiale despre examenele de admitere la Facultatea de Matematica si Informatica
Orice alta sursa de informare este nesigura.
Pagina s-a mutat pe noul site aici.




    ANUNT IMPORTANT!

    Inscrierile se vor face exclusiv online , vor fi postate detalii despre aplicatia de inscriere! In functie de evolutia situatiei de criza, se vor lua decizii privind modul de desfasuarare a examenului de admitere. Toate detaliile vor fi anuntate in timp util!



    Anunturi pentru candidati, valabile daca examenul se va sustine fata in fata

    • F. IMPORTANT! Admiterea la Domeniile de licenta Matematica si Informatica va avea loc in aceeasi zi, cu aceleasi subiecte. Candidatii pot opta la inscriere atat pentru Domeniul de licenta Matematica cat si pentru Domeniul de licenta Informatica. Candidatii care se vor inscrie la Domeniul de licentă Informatica vor trata, obligatoriu, un subiect de informatica si, la alegere, unul dintre celelalte trei subiecte propuse. Vor fi anuntate mai multe detalii.

    • F. IMPORTANT! Admiterea la Domeniul de licenta Informatica, programul de studii Informatica, forma de invatamant la distanta/cu frecventa redusa, va fi organizata numai in luna septembrie. Admiterea va consta in analiza dosarului si o proba orala. Vor fi anuntate mai multe detalii.

    • Numarul de locuri scoase la concurs.

    Informatii generale

    • Studentii FMI in colaborare cu echipa InfoArena au inceput un proces de digitalizare a problemelor de informatica de la admitere din anii precedenti. Candidatii sunt invitati sa-si testeze online cunostintele de algoritmica. Prima problema disponibila in format online poate fi gasita aici.

    • ANUNT IMPORTANT! Conducerea Facultatii de Matematica si Informatica a decis suspendarea lectiilor de pregatire pentru admitere din 14.03.2020, 21.03.2020 si 28.03.2020.

    • Lista elevilor admisi la lectiile de pregatire este aici. Ea a fost actualizata dupa prima saptamana, astfel incat pentru a doua saptamana toti elevii au fost acceptati la lectii. Periodic, în functie de prezenta elevilor la lectii, vom mai actualiza această lista.

    • Programele de licenta ale facultatii - descriere si admitere

    • Lectii de pregatire

    • Lectii inregistrate

    • Subiecte 2015-2019 (gasiti subiecte mai vechi in documentul cu rezolvari)

    • Rezolvari subiecte (vor fi completate cu solutia subiectelor din 2019)


    • Mai multe informatii despre facultate si programele ei de studii in sectiunea Prezentare.

    Brosura licenta
    Descarca brosura de prezentare (versiunea 2020).


2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro