English Version


Data si locul nasterii: 12 iunie 1963 in Bucuresti.


Pentru studenti:

 In atentia studentilor anul I, seria 12: Subiecte examen de Geometrie

 In atentia studentilor de la Seria 40, Cursul de "Fundamentele Geometriei" Subiecte de examen

 In atentia studentilor de la cursul de Algebra si geometrie Computationala

Educatia: A absolvit Facultatea de Matematica, Universitatea Bucuresti in 1986 si anul V de specializare in 1987.
Teza de doctorat: Doctor in Matematica din 1995 cu teza "Submersii riemanniene si hermitiene - Cazul fibratilor olomorfi", indrumator fiind prof. dr. Steriu Ianus.
Pozitii academice: A lucrat ca profesor la liceu in perioada 1987-1990 si ca cercetator la ITCI in perioada 1990-1991. Asistent la Catedra de Geometrie intre 1991-1995. Din 1996 este Lector.
Cursuri predate: A tinut cursuri de Geometrie (anul I), Geometrie Diferentiala (anii II si III), Fundamentele Geometriei (anul IV), Topologie generala si algebrica (anii I si II), Capitole speciale de geometrie (anul IV), Teoria fascicolelor si topologie algebrica (anul III), Algebra si geometrie Computationala (anul III).
Domenii de interes stiintific: varietati complexe compacte, fibrati vectoriali olomorfi.

Incepand cu 1 Iunie 2005, cercetator stiintific la Mathematisches Institut, Universitatea Georg-August, Goettingen, Germania

Bursier post-doc. in perioada Nov.1997 - Oct.1998 la Univ. Trieste (Italia).
Profesor invitat la Ruhr-Universitaet Bochum, 2002-2003, sem. I.

Conferinte tinute in strainatate: Milano, Ferara, Catania, Kaiserslautern, Bochum, Essen.

Organizator impreuna cu Prof.dr. Juergen Herzog (Essen) a Workshop-ului NATO ARW "Commutative Algebra, Singularities and Computer Algebra", Sinaia, Romania, Septembrie 2002.

Articole stiintifice

  1. Holomorphic and harmonic maps of locally conformal Kaehler manifolds. Boll. Unione Mat. Ital., VII. Ser., A 9, No.3, 569-579 (1995).
  2. On the Picard group of some normal surfaces. Rev. Roum. Math. Pures Appl. 40, No.1, 35-38 (1995).
  3. Sur l'existence de fibres vectoriels stables sur les surfaces non-kaehleriennes. (Existence of stable vector bundles on non-Kaehler surfaces). C.R. Acad. Sci., Paris, Ser. I 321, No.5, 591-593 (1995).
  4. An elementary proof of Banica-LePotier's inequality Δ ≥ 0. An. Univ. Bucur., Mat. 46, 97-100 (1997).
  5. Relating vector bundles on a nonalgebraic surface with those on its blow-up, Analale St. Univ. Ovidius Constanta, 5 (1997), no.2.
  6. On the Neron-Severi group of some non-Kaehler principal elliptic bundles. Rev. Roum. Math. Pures Appl. 43, No.1-2, 245-251 (1998).



Informatii generale

 

Scurt istoric

La infiintarea Universitatii din Bucuresti, in anul 1864, prin decret al domnitorului Al.I.Cuza, s-a constituit in cadrul ei o Facultate de Stiinte, cu o sectie de Matematica. In 1949, din Facultatea de Stiinte s-a desprins Facultatea de Matematica si Fizica cu sectii de matematica si fizica. In 1962, sectia de matematica s-a desprins si a luat fiinta Facultatea de Matematica. Din 2002, aceasta se numeste Facultatea de Matematica si Informatica.

Informatii generale

Facultatea noastra este cea mai buna dintre cele de profil din tara, fiind clasificata in categoria A in cele doua domenii principale de studiu, Matematica si Informatica. Absolventii nostri nu au nici o problema in a-si gasi locuri de munca (unii lucreaza inca din timpul studiilor) in informatica, industrie, cercetare aplicata, mediul bancar si de asigurari, invatamant de toate gradele; cei care doresc pot continua studiile in scolile doctorale din tara sau din strainatate, unde sunt acceptati usor.

Urmareste o prezentare animata sau rasfoieste brosura de prezentare.

Oferta curriculara

Pregatim studentii in 2 domenii de licenta de 3 ani, 1 domeniu de licenta de 4 ani si mai multe specializari de master si doctorat.

Domeniul Matematica

Specializari de licenta (cu incepere din al doilea an de studiu):

 Matematica

 Matematica-Informatica

 Matematici aplicate

Pentru absolventii specializarii Matematica-informatica, exista si posibilitatea continuarii studiilor, inca un an, pentru a obtine licenta in informatica.

Specializarile de master respecta domeniile traditionale din matematica pura si aplicata: Algebra, Analiza matematica, Geometrie, Criptografie si teoria codurilor, Matematici aplicate in finante, actuariat si biostatistica, Modelare matematica in stiintele naturii si stiinta materialelor. Masterul interdisciplinar de Biostatistica (cu taxa) se afla la intersectia domeniilor Matematica, Informatica si Farmacie.

Domeniul Informatica

Are o unica specializare - Informatica - care include cursuri suport de matematica, cursuri fundamentale de informatica: structuri de date si algoritmi, limbaje de programare (C, C++, Java, C#, limbaje non-procedurale), baze de date (SQL, PL/SQL, Oracle), dezvoltare de aplicatii web (HTML, CSS, Java Script, XML, JSP, ASP.NET), administrare de retele (Unix, Windows) si o bogata activitate de realizarea de proiecte individuale sau in echipa.

Specializarile de master sunt orientate pe sase directii de dezvoltare stiintifica si profesionala: Algoritmi si bioinformatica, Baze de date si tehnologii WEB, Inginerie software, Inteligenta artificiala, Programare declarativa si Sisteme distribuite.

Domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei

Are o unica specializare - Tehnologia Informatiei - cu durata de 4 ani. Programul de studiu integreaza cursuri fundamentale si de specialitate de matematica, informatica si fizica. Pachetul de cursuri urm.reste formarea unor deprinderi practice si competente de a lucra cu echipamente tehnologice complexe prin lucrari de laborator si practica de specialitate (in anul IV).

Invatamant la Distanta

Organizam studii de licenta in specializarea Informatica si de master in Baze de date si tehnologii WEB.

Perspective

Masterul e o conditie necesara pentru a lucra in invatamantul liceal si superior sau in cercetare.

Baza materiala

Avem o biblioteca informatizata, filiala a Bibliotecii Centrale Universitare.

Facultatea dispune de 20 de laboratoare de calcul, dotate cu calculatoare performante si laboratoare de mecanica, analiza numerica si statistica. Cele 4 amfiteatre si doua sali de curs au dotari multimedia.

Studentii pot beneficia de burse sociale, de studiu, de merit si de performanta. Facultatea poate asigura cazare in caminele universitatii pentru jumatate din studentii din provincie.

In timpul studiilor, studentii pot beneficia de burse Erasmus in universitati din Italia, Franta, Germania, Suedia etc.

Admiterea

Concursul de admitere, separat pe domenii de licenta - Matematica, Informatica si Tehnologia Informatiei. Admiterea consta dintr-o unica proba scrisa de 3 ore. Candidatii au de tratat 2 subiecte, la alegere, astfel:

  • La Domeniul Matematica - dintr-o lista de 4 subiecte: informatica, analiza matematica, algebra, geometrie si elemente de trigonometrie.
  • La Domeniul Informatica - dintr-o lista de 4 subiecte: informatica, analiza matematica, algebra, geometrie si elemente de trigonometrie, dar subiectul de informatica e obligatoriu.
  • La Domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei - dintr-o lista de 3 subiecte: matematica, informatica si fizica, dar subiectul de matematica e obligatoriu.
Media de la bacalaureat are o pondere de 20% in media finala. Numarul de locuri pentru olimpici este nelimitat.



Adresa noastra este:


Facultatea de Matematica si Informatica


Str. Academiei nr.14, Cod postal 010014,

Bucuresti, Sector 1


Tel: 314 3508, 314 8507, 314 2863

Fax: 315 6990

E-mail: secretariat  fmi.unibuc.ro

Actualizat: 12 aprilie 2011





2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro