English Version


Titlul proiectului: PROBLEME RECENTE IN TEORIA SUBVARIETATILOR

Tipul proiectului: Proiecte de cercetare pentru tineri cercetatori



Echipa de cercetare a FMI este formata din:

  Director de proiect:
Asist.dr. Adela Mihai

  Assist.prof.dr. Bogdan Suceava ( )
  Prep.drd. Valentin Ghisoiu
  Drd. Simona Decu ( )

Tema face parte din Programul National de Cercetare de Excelenta (CEEX 2005) Modulul II - Proiecte de Dezvoltare a Resurselor Umane pentru Cercetare.

Teoria invariantilor Chen a fost initiata de B.-Y. Chen in 1993. Prima inegalitate a lui Chen furnizeaza o noua conditie necesara ca o varietate riemanniana sa admita o imersie minimala intr-un spatiu euclidian. Ulterior, el a introdus "Δ"-invariantii, cunoscuti azi ca invariantii Chen si a demonstrat inegalitati optime pentru acestia (invarianti intrinseci) in functie de principalul invariant extrinsec (curbura medie).

Mai tarziu s-au obtinut inegalitati de tip Chen si pentru alti invarianti intrinseci, de exemplu: curbura scalara, curbura Ricci, etc.. Aceasta teorie a cunoscut o larga dezvoltare in Belgia, Brazilia, Franta, Japonia, Polonia, Romania, SUA, etc..

Ne propunem sa gasim noi aplicatii ale inegalitatilor lui Chen, in particular obstructii topologice si diferentiale la diverse clase de subvarietati in forme spatiale complexe si respectiv Sasaki.

De asemenea vom construi invarianti specifici pentru anumite clase de spatii Riemann, vom obtine estimari optime ale acestora in functie de curbura medie si vom investiga cazul de egalitate.

In particular, vom continua studiul produselor warped in forme spatiale reale si complexe si avem in vedere demonstrarea de inegalitati optime intre invarianti intrinseci (ca de exemplu functia warping) si invarianti extrinseci.

Pentru ca studiul subvarietatilor puternic minimale in forme spatiale complexe sa fie complet, este important sa furnizam noi exemple de hipersuprafete complexe ce satisfac global conditia de minimalitate puternica. In prezent nu exista nici un articol dedicat acestui concept in generalitatea sa. Constructia unor astfel de hipersuprafete de dimensiune mai mare sau egala cu 3 este un alt obiectiv al acestui proiect.




Biblioteca - Anunturi

 

22 noi. 2007

Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" - Bucuresti va ofera accesul gratuit de pe calculatoarele din cadrul complexului BCU si cele ale Universitatii Bucuresti la urmatoarele baze de date si publicatii electronice:
 -  Bazele de date PROQUEST;
    -  Proquest's Dissertation Abstracts Database;
 -  Bazele de date CHADWYCK HEALEY:
     -  History Study Centre;
     -  European Sources Online;
     -  Literature Online;
     -  Periodical Context Index (Full text);
 -  Bazele de date SPRINGER;
     -  eBooks;
     -  Reference Works;
 -  Bazele de date europene;
     -  euref.ro;
     -  europa.eu.int;
 -  Bazele de date EMBASE;
 -  Bazele de date EBSCO HOST, Research Databases;
 -  Bazele de date SCOPUS;
 -  Catalogul publicatiilor Bancii Mondiale;
 -  Willdenowia - Annals of the Botanic Garden and Botanical Museum, Berlin-Dahlem;
 -  Baza de date SintAct, Legislatie Romania;

22 noi. 2007

Baze de date cu acces temporar: Agentia Nationala de Cercetare Stiintifica, Informa Management si Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti va ofera acces gratuit in perioada 1 noiembrie - 31 decembrie 2007, de pe calculatoarele din complexul BCU "Carol I" din Bucuresti la urmatoarele baze de date:
 -  Science Direct;
 -  Sage Journals Online;
 -  Oxford Journals;
 -  CSA Research Pack;
 -  Emerald Management Extra;
 -  Oxford Schoolarship Online;
 -  Oxford Dictionary Online;
 -  Oxford References;
 -  Cambridge University Press Journals;

9 noi. 2007

Miercuri, 14 noiembrie 2007, va avea loc in sala 202, ora 14:00, o prezentare a bazelor de date Springer, ProQuest, Scopus, EBSCO. Prezentarea va fi sustinuta de Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti.

01 sept.  2005

Incepand cu 22 iunie 2005 este disponibil accesul online la revista Hokkaido-Mathematical Journal la adresa : http://coe.math.sci.hokudai.ac.jp/literature/index.html.en

01 iun.  2005

Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti asigura accesul gratuit la baza de date SAFARI BOOKS ONLINE. Accesul se face de pe un calculator din cadrul sediului central.
Se poate consulta textul integral al unor lucrari din domeniul informaticii. Publicatiile vor fi schimbate o data pe luna.

01 mar.  2005

Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti va ofera accesul gratuit de pe calculatoarele din cadrul Complexului BCU si cele ale Universitatii din Bucuresti la bazele de date SPRINGER.
Daca PC-ul la care va aflati este in intervalul de IP-uri acceptate de baza de date, va puteti conecta direct .

13 mai  2004

In perioada 11 mai - 31 iulie 2004 se poate utiliza gratuit, de pe calculatoarele din complexul B.C.U., baza de date PROQUEST'S DISSERTATION ABSTRACTS DATABASE (cuprind lucrari de dizertatii) oferita ca bonus pentru pachetul de baze de date achizitionate in decembrie 2003.
Adresa web: http://wwwlib.umi.com/dissertations
sau site-ul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti http://www.bcub.ro
Daca PC-ul la care va aflati este in intervalul de IP-uri acceptate de baza de date, va puteti conecta direct .

06 mai  2004

Marti, 11 mai 2004, ora 13:00 va avea loc in sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, sala Metodica "Dan Simionescu", o intalnire avand ca tema "Matematica si poezia".
Prezinta Conf. dr. Popescu Elena Liliana .

05 feb. 2004

Baza de date PROQUEST

01 oct. 2003

Incepand cu luna octombrie, cadrele didactice vor primi prin e–mail liste cu intrarile de carte in biblioteca.

10 iul. 2003

In perioada 14 iulie – 14 august biblioteca facultatii este inchisa pentru utilizatori.


2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro