English Version



Angajabilitatea absolventilor de informatica



In prima jumatate a anului 2011, Facultatea de Matematica si Informatica a realizat un studiu privind angajabilitatea absolventilor programului de 3 ani de licenta in Informatica. Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar distribuit pe email absolventilor din promotiile 2009 si 2010. Gradul de raspuns a fost de 54% pentru absolventii din 2009, respectiv de 62% pentru absolventii din 2010.

Concluziile acestui studiu au aratat ca:

  • Gradul de angajare a absolventilor din 2010, la 6 luni de la absolvire, este de 60%, iar al absolventilor din 2009, la 18 luni de la absolvire este de 88%.
  • 80% dintre absolventii care nu sunt angajati au invocat ca motiv faptul ca urmeaza cursuri de Master.
  • Peste 80% dintre absolventii angajati lucreaza in industria software, in timp ce procentul absolventilor care lucreaza in invatamantul preuniversitar este de cca 2%, aceste doua domenii fiind, in mod traditional, principalele zone pentru care facultatea pregateste absolventi de informatica. Extinzand analiza la nivelul profesiilor din intregul domeniu IT&C (software, hardware, telecomunicatii, invatamant, cercetare etc), gradul de angajare in specialitate este de 90%.
  • Un procent important dintre absolventii angajati, respectiv 71% pentru 2009, in scadere pentru 2010, a avut primul loc de munc. din timpul facultatii. Procentul celor care isi pastreaza locul de munca din timpul facultatii scade la 41% dupa primele 6 luni de la absolvire, respectiv pana la 33% dup. 18 luni de la absolvire.
  • Peste 80% dintre absolventi urmeaza un program de Master, dintre care peste 10% in strainatate.
  • Majoritatea absolventilor angajati - peste 90% - lucreaza cu program complet, chiar daca foarte multi dintre acestia urmeaza in paralel un program de Master.

Documente:


Rezultate chestionar absolventi 2009

Rezultate chestionar absolventi 2010

Eseu: Angajabilitatea absolventilot de informatica




Scan Statistics si Aplicatii

 


Tema de cercetare: "Scan statistics si aplicatii"

se desfasoara in cadrul programului "BRANCUSI" de colaborare Romano-Franceza de catre Colectivul de Cercetare in Informatica,
condus de Prof.dr. I.Vaduva.



Colectivul de cercetare:

  Prof.dr. Ion Vaduva (coordonator de tema)
  Prof.dr. Denis Enachescu
  Lect.dr. Marius Popescu
  Asist.dr. Florentina Suter
  Asist. Mariana Cidota


Colaborarea se realizeaza intre Centrul de cercetari in Informatica medicala (CERIM) al Universitatii Lille2 si Colectivul de cercetare in Informatica al Facultatii de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti.

Colaborarea se desfasoara pe anii 2005 - 2006. Partea franceza studiaza aproximari ale statisticii scan bidimensionale. Partea romana studiaza estimarea repartitiei statisticii scan pentru un domeniu plan in care punctele sunt generate de un proces Poisson bidimensional uniform.

In final se va obtine un test din care se verifica daca incidenta geografica a unei boli (intr-un teritoriu) este aleatoare (si deci normala!), sau este determinata de cauze ce ar trebui investigate.

O aplicatie practica se va realiza cu date furnizate de partea franceza din zona geografica Lille.

Tema face parte din planul intern al FMI si este finantata partial de MEC.





2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro